•  

            Rozhodnutím riaditeľa školy je popoludňajšia krúžková činnosť

            zrušená od 30. 1. 2017 až do odvolania.

             

            17.1.2017 - OK OAJ

            23.1.2017 - klasifikačná pedagogická rada

            24.1.2017 - OK MO Z5, Z9

            25.1.2017 - OK Šaliansky Maťko

            http://www.tvpoprad.sk/saliansky-matko-2017/ 

            V mesiaci január budú triedné kolá a školské kolo HVIEZDOSLAVOV KUBÍN pre žiakov 2. - 9.ročníka.


            Naši futbalisti v Prahe

            Už po ôsmykrát naša škola v spolupráci s FK Poprad zavítala na štvordňový výlet do Prahy spojený s tromi prípravnými zápasmi. Tento rok bol o čosi náročnejší, miesto dvoch tímov sme zobrali tri – kategória U14, U13 a U12. Z našej školy bolo viac ako 30 futbalistov zo športových tried.

                        Prvý deň v Prahe sme odohrali zápasy s pražskou Spartou vo veľkom futbalovom komplexe na Strahove. Kategória U14 prehrala 3:8, úspešnými strelcami boli Kuzár, Parižek a Pavlík. V súbežnom zápase kategória U13 remizovala 3:3, po treťom polčase to bolo 3:4. Skórovali Odrobina, Dulák a Rybovič. Po spoločnom obede v areáli Sparty Praha sme išli aj na kultúrnu prechádzku. Cez Václavské námestie sme prišli až ku Orloju a Karlovmu mostu. Chlapcom sa tieto pamiatky veľmi páčili. Podvečer hrala naša tretia kategória U12 s Duklou Praha, zápas sme vyhrali 8:3. Z našich chlapcov sa strelecky presadili Bukovinský 2, Kuraj 2, Patrik Rataj, Maličký, Voit a Ďurčo. Treba dodať, že všetky súperove mužstvá boli o rok mladšie. Na záver plne nabitého dňa sme išli na zápas Európskej ligy medzi domácou Spartou a Southamptonom, kde pred vyše 17 000 kulisou domáci zvíťazili 1:0.

            Ďalší deň v Prahe sme začali zápasom vo futbalovom centre Eden, naši U12-tkári hrali so Slaviou Praha U11. Zápas sme prehrali 5:23, z naši skórovali Bukovinský 2, Orság, Maličký a Svisták. Dvojica U13 a U14 si zmerala sily s Tempom Praha, oba zápasy sme vyhrali. Mladší 8:3 (góly dali Kučera 3, Dulák 2, Rybovič 2, Chodníček) a starší 2:1 (góly dali Wikarski a Kuzár). Večer sme boli na hokejovom zápase v pražskej O2 Aréne, kde domáca Sparta privítala Litvínov, domáci vyhrali 3:0.

            Posledný deň v Prahe chlapci siahli na dno svojich síl a práve to ich posúva na výkonnostne vyšší level. U14-tka si zahrala proti FK Ríčany, boli to o rok starší chlapci. Bolo to viac o súbojoch a nasadení, prehrali sme 1:6. Náš gól dal opäť Wikarski. Stredná kategória U13 rovnakého súpera prevalcovala, vyhrali sme 11:2. Strelecky vynikal Kučera, dal 5 gólov.

            Posledný zápas odohrala U12 so Spartou Praha, kde sme s rovesníkmi nestíhali fyzicky a prehrali sme vysoko 1:11. Náš čestný úspech dal Justh.

            Chlapci po štvordňovom futbalovom zájazde prišli domov s množstvom zážitkov, no aj veľmi vyčerpaní, lebo pre príchodom do Popradu sa niektorí chlapci nevedeli zobudiť ani po výdatnom budení od spoluhráčov. Už teraz sa pýtajú, či pôjdu do Prahy aj o rok :)